zondag 28 november 2010

Mmmm.....Platte broden met venkel en komijn en couscoussalade

Enkele weken geleden hebben we, net als vandaag, brood met venkel en komijn uit de pan, samen met couscoussalade gegeten. Omdat het erg lekker was, wil ik het recept graag met jullie delen. Hert is voor ongeveer 4 personen, maar mijn ervaring is dat het dan geen hele grote eters moeten zijn. De ingredienten zijn onderstreept. Veel succes!

Broden:
Meng 250 gram bloem met 200 ml water en een half zakje droge gist. Kneed het goed door en doe er 2 el gemalen komijn, 2 el gemalen venkelzaad, wat chilizaad (sambal kan ook) en 1 tl zout (of 1el grof zeezout) bij. Kneed het nog eens goed door en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen.

Bak na het rijzen ongeveer 4 รก 5 platte broodjes in een hete koekenpan. Er stond in het recept dat je ze kort moet bakken, maar bij mij worden ze dan niet goed gaar. Ik heb ze iets langer gebakken, maar wel vaak ongedraaid.

Couscoussalade (Eigenlijk heet het Tjobamsalade):
Maak voor het bakken van de broden de couscous (150 gram voor 4 personen) klaar volgens de verpakking. Snijd 250 gram tomaten en 150 gram komkommer in stukjes. Voeg een bakje Cottagecheese en wat (verse) peterselie toe. Voeg daarna de couscous toe aan de groente. Breng alles op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten