zaterdag 11 augustus 2012

Noten couscous op het balkon.

We doen het niet vaak, want op zomerse dagen drijf je bij ons op het balkon bijna weg. Maar vandaag was het echter prima weer om buiten te eten. En het eten was heerlijk, daarom wil ik het recept graag weer delen. Voor degenen die de bietencouscous konden waarderen, is dit wellicht ook iets. Het was namelijk Noten-couscous met zalm-tikka (Ja, alweer couscous, maar daar houd ik zo van en het is zo lekker makkelijk om te maken!). Wij hebben de zalm in de pan gebakken, maar het kan ook prima op de barbeque! Onderaan het bericht vind je het recept. Daarnaast heb ik in de supermarkt kruidenplantjes gekocht en op het balkon gezet. Hopen dat ze hard groeien (alhoewel overleven op ons balkon al een hele kunst is met dat zomerse weer...) en dan kunnen we lekker salade, kruidenboter of muntthee maken! Liefs, Jisca



Recept voor Noten couscous met zalm tikka (4 pers.):
Kook 700 gr. Broccoli in kleine roosjes.
Wel ondertussen 300 gr. couscous (wij gieten er altijd net zolang kokend water over tot het niet meer opgenomen wordt en dan even laten staat tot de couscous zacht wordt.).
Maak met olijfolie en Tikka Masala een pasta om op de zalm te smeren (wij hadden stukken zalm uit de diepvries, zoveel stukken als personen) en smeer het erop.
Bak de zalm tot hij goed is (niet te lang, dan wordt het droog).
Meng de broccoli met de couscous en doe er rozijnen en cashewnoten (of andere noten / elitehaver). Voeg naar believen (haha, dat klinkt grappig) peper en zout toe.

Klaar! Heel makkelijk en lekker en gezond!




1 opmerking:

  1. een balkon is echt een super luxe, wat een leuk idee om er te eten! pas wel op voor boktor dit zou echt zonde zijn!

    BeantwoordenVerwijderen